Att bli spermiedonator

Till dig som vill bli spermiedonator

Vår kliniker, där du lämnar ditt prov, hittar du i Umeå, Falun, Stockholm, Göteborg och Malmö.

Det första du behöver göra är att alltså att anmäla ditt intresse genom att fylla i formuläret. Om du har frågor kan du mejla oss här eller kontakta oss på telefonnummer 076-941 74 00 på vardagar mellan 09:00 och 17:00.

Vid ditt första besök hos oss lämnar du ett spermieprov. Du anger ditt namn i receptionen och ska ha med dig giltig legitimation. Då kommer vi också att fråga dig hur lång tid det har gått sedan din senaste utlösning (som bör ha skett inom minst 48 och max 72 timmar före ditt besök hos oss).

Därefter får du en burk till ditt spermieprov, och vi visar dig till ett av våra ”herrum” där du tar provet. Vi kontaktar dig senast inom en vecka om din spermiekvalitet möter våra krav för att bli donator.

Efter att vi har godkänt spermieprovet kontaktar vi dig med mer information inför blod- och urinprovstagning, samt förser dig med en hälsodeklaration du skal fylla i och returnera till oss. Blod- och urinprov kan du ta på din närmsta vårdcentral eller så kan du också komma till oss under våra ordinarie öppettider.

Vi kontaktar dig senast inom två veckor för information om dina provsvar. Om samtliga provsvar är godkända kommer du att bli kallad till läkarbesök och ett samtal på den Livioklinik som du har valt för din donation.

Om du har frågor är du naturligtvis välkommen att fråga oss under besöket eller via Fråga oss eller på telefonnummer 076-941 74 00.

Vi kompenserar donatorer med 580 kr per godkänd donation.

Processen i korthet

1. Fyll i formuläret

2. Lämna spermieprov

3. Blod- och urinprovstagning

4. Läkarbesök och samtal

5. Donationen påbörjas

Varför bli spermiedonator?

En av fördelarna med att bli spermiedonator är att du får en noggrann hälsokontroll och en spermieanalys, helt gratis. Du kompenseras också ekonomiskt vid varje godkänt donationstillfälle.

Läs mer på: www.liviospermbank.se